• Verslag informatieavond ‘Mindful eten’

    Ook de informatieavond over mindful eten was een succes!

    Mindful eten is aandacht besteden aan eten, leven in het hier en nu en al je zintuigen optimaal benutten zodat je nog meer van je eten geniet en daardoor automatisch minder eet. Dit was de boodschap die centraal stond tijdens deze informatieavond. Het zorgde ervoor dat we weer even onthaastten en werden meegenomen in de boeddhistische levenswijze.
    De deelnemers hebben zelf kunnen ervaren hoe het is om tijdens het eten al je zintuigen op scherp te stellen en te zien, ruiken, voelen en proeven wat je eet. Twintig minuten bezig zijn met het eten van een rozijntje.. Mindful eten maakte van deze hap een happening!
    Reden genoeg om een vervolg te geven aan deze avond en verder in te zoomen op andere aspecten binnen mindful eten. Welke soorten honger zijn er en hoe voorkom je dat je terug valt in je oude eetgewoonten? Dit zijn thema’s die zeker nog een keer aan bod zullen komen. Houd daarom onze website en Facebook in de gaten en zorg dat je erbij bent!

    De eerstvolgende informatiemiddag staat al op de planning: ‘Het belang van krachttraining’. Klik hier voor meer informatie.