Vlak voor je training nog wat extra energie opdoen? Of na je training even rustig bijkomen? In onze gezellige bar kun je terecht voor gezonde en workout-ondersteunende verfrissingen, zoals eiwitshakes en diverse sportdranken. Natuurlijk hebben wij ook koffie en thee. Soms delen we versgemaakte smoothies uit als gezonde dorstlesser!

Heb je al eens van onze heerlijke hapjes en drankjes geproefd en wil je het thuis ook maken? Hieronder vind je een aantal recepten!

Groene Smoothie

Een frisse dorstlesser vol vitaminen en mineralen!

Ingrediënten:

  • Spinazie
  • Banaan
  • Ananas
  • Bleekselderij
  • Chiazaadjes

Deze smoothie draagt bij aan een goede bloeddruk, het immuunsysteem, werkt tegen ontstekingen en reguleert de bloedsuikerspiegel. Essentieel voor een gezond lichaam!

ice-coffee

Vegan nutty ijskoffie

Ingrediënten voor één ijskoffie:

  • Handje cashewnoten overnacht geweekt in water
  • 1 bevroren banaan (zonder schil in stukjes ingevroren)
  • 1 flinke tl cacao
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 espresso
  • Agavesiroop of maple syrup naar smaak

Doe alle ingrediënten in eenblender en je bent al klaar! 

vegan-twix-reepjes-recept-gezond

Gezonde Twix

Ingrediënten:

Koeklaag:

  • 1,5 cup havervlokken (gebruik glutenvrije haver indien gewenst)
  • 1/2 cup kokosrasp
  • 1/3 cup kokosolie, gesmolten
  • 4 el ahornsiroop
  • 1/2 tl zout

Karamel:

  • 2 cups medjouldadels
  • 2 el water
  • 1/2 tl zout

Chocolade:

  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 4 el (rauwe) cacaopoeder
  • 1/2 tl vanillepoeder 

Vet een springvorm in met kokosolie of bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de havervlokken, kokosrasp en zout in de keukenmachine en laat ongeveer 2 minuten draaien. Voeg dan de kokosolie en ahornsiroop toe en laat even draaien tot er een plakkerig deeg ontstaat. Druk het koekdeeg goed verdeeld in de springvorm. Prik er een paar gaatjes in met een vork, zodat het deeg niet gaat bubbelen. Zet de springvorm 15 minuten in de oven. Laat daarna helemaal afkoelen.

Maak de keukenmachine schoon en doe de dadels, water en zout erin. Laat de ingrediënten draaien tot er een egale karamel ontstaat. Als het dik blijft, kun je een scheutje water toevoegen. Verdeel de karamel pas over het koekdeeg als die helemaal is afgekoeld en zet het geheel daarna in de vriezer.

Roer de kokosolie, cacaopoeder en vanillepoeder door elkaar in een schaaltje. Verdeel de chocolade over de karamel en zet weer in de vriezer voor minstens 4 uur.

Haal de koek uit de vriezer en maak de rand van de springvorm los. Beweeg een mes onder de koek zodat het los komt en je het op een snijplank kunt leggen. Gebruik een vlijmscherp mes om de twix in reepjes te snijden. Dit kan een tricky klusje zijn, dus pas op! Geduld is hier de sleutel. Je kunt de twixreepjes in de vriezer bewaren in een afgesloten bakje.