Individuele fitness

Onze fitnesszaal van maar liefst 350 m² is voorzien van fitnessapparaten, olympische halters, kettlebells, dumbbells en nog veel meer voor de ideale workout.

 

Bodyplan

Bij Sport & Fitness van Dijk bieden we een gratis persoonlijk Bodyplan. Dit is een plan met metingen, personal trainingen en advies om jou op weg te helpen en je gezonde lifestyle een kickstart te geven. Na een uitgebreide intake zullen we samen met jou een plan opstellen om jou zo gericht mogelijk te helpen om je doelen te behalen. Bodyplan bestaat uit de volgenden onderdelen:
– Uitgebreide intake
– 4 personal trainingen
– Persoonlijk sportschema voor jouw langetermijndoel
– Voedingsadvies
– Conditietest
– Meting en weging
– Gratis voor leden
Vanzelfsprekend leren we je gebruik te maken van alle apparatuur en oefeningen. Tijdens de trainingen zal een fitnessinstructeur iedere oefening uit jouw schema met je doornemen. Op deze manier kun je zelfstandig op een gezonde, veilige en doeltreffende wijze aan de slag. Nieuwe leden kunnen zich opgeven via een inschrijfformulier bij de receptie. Uiteraard zijn ook bestaande leden van harte welkom om een persoonlijk bodyplan te laten opstellen.

Bij Sport & Fitness van Dijk is altijd een instructeur aanwezig. Als u vragen heeft, of niet zeker bent over een oefening of uw schema, schroom dan niet de instructeur aan te spreken en u te laten helpen. Deze begeleiding kost niets extra, het is inbegrepen bij het lidmaatschap. We vinden het namelijk belangrijk dat iedereen verantwoord aan de slag kan en tevreden en voldaan de deur uit gaat!

Functioneel Trainen

Met functionele training bedoelen we oefeningen waarbij het hele lichaam gebruikt wordt om bepaalde bewegingen uit te voeren. We werken hierbij dus niet aan één spiergroep, maar spreken meerdere spiergroepen tegelijk aan. Met name de stabiliteitsspieren worden goed getraind. Om dit te doen wordt er gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht, maar ook van gewichten en diverse materialen zoals fitnessballen, bosuballen, kettlebells en de TRX. Ter ondersteuning van het functionele training beschikken wij over een groot multifunctioneel klimrek in onze sportschool, waardoor de mogelijkheden eindeloos worden! Op deze manier train je het hele lichaam op een leuke en afwisselende manier en werk je aan kracht, coördinatie, evenwicht en stabiliteit. Bewegingen die je veel maakt in het dagelijkse leven (tillen, traplopen, opstaan, etc), zullen makkelijker worden en minder energie kosten. Tevens verminder je de kans op blessures aanzienlijk door je stabiliteitsspieren goed te trainen. Ook hardlopers en fietsers zullen veel baat hebben bij functionele training.

We bieden functionele trainingen aan in de vorm van small group fitness. Meer informatie over small group fitness vind je hier. Ook kun je één van onze instructeurs vragen om je te helpen met functionele oefeningen buiten de lessen om. Doe mee en ervaar de voordelen van functioneel trainen!